ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Συστήματα ηλιακής υποβοήθησης θέρμανσης

 

 

δοχεια ανδρανειασ ηλιακής θέρμανσης - ηλιοθερμια

θερμοπομποι - Ηλεκτρικοί λέβητες

Φυλλάδιο ηλιακής θέρμανσης

      

Εισαγωγή στην ηλιακή θέρμανση

Ηλιακή θέρμανση κατοικίας - ηλιοθερμία - ηλιοθερμικά συστήματα

 

Τα θερμικά ηλιακά συστήματα υποβοήθησης θέρμανσης χώρων και παραγωγής ζεστού νερού χρήσης  (Ηλιοθερμικά Συστήματα ή Combi solar systems) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα εδώ και 10 τουλάχιστον χρόνια σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Αυστρία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Γαλλία κ.α.  Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΑΠΕ το 2001 η συνολική επιφάνεια συλλεκτών που αφορούσε ηλιακά συστήματα Combi στην Ευρώπη ήταν περίπου 340.000 m2.

Στο διάστημα από 12/1998 - 12/2002  η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας  (ΙΕΑ - International Energy Agency) εκπόνησε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα με σκοπό την μελέτη, την βελτίωση και την προώθηση των ηλιακών συστημάτων Combi. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος (Task 26 - Solar Combisystems) έλαβαν μέρος 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία και Ιταλία) και εγκαταστάθηκαν προς μελέτη 200 νέα συστήματα Combi.

 

Ηλιοθερμικά Συστήματα

Στην χώρα μας, αν και είναι ιδιαίτερα ευνοημένη από τις καιρικές συνθήκες, τα συστήματα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά και μόνο τα τελευταία χρόνια, και κυρίως λόγω της ραγδαίας αύξησης της τιμής του πετρελαίου γίνονται κάποια βήματα για την αξιοποίηση αυτής της τεχνολογίας.

Tα ηλιοθερμικά συστήματα συνδυασμένης λειτουργίας για παραγωγή ΖΝΧ και θέρμανση χώρων μπορούν να καλύψουν από 10% - 60% τις ανάγκες μιας κατοικίας σε θέρμανση και σε ζεστό νερό χρήσης, ανάλογα με το μέγεθος της συλλεκτικής επιφάνειας, τον όγκο του θερμοδοχείου, τα μετεωρολογικά δεδομένα της περιοχής και τα χαρακτηριστικά της κατοικίας ( μέγεθος, ποιότητα μόνωσης, θερμικές ανάγκες).

Γενικά τα συστήματα αυτά αποτελούνται από το κύκλωμα των ηλιακών συλλεκτών (παραγωγή ενέργειας), το θερμοδοχείο αδρανείας (αποθήκευση ενέργειας), ένα σύστημα βοηθητικής ενέργειας (ηλεκτρικός λέβητας, λέβητας πετρελαίου –αερίου- βιομάζας, αντλία θερμότητας), ένα σύστημα θέρμανσης (θερμαντικά σώματα, ενδοδαπέδια, fancoils) και ένα σύστημα ελέγχου. Η ιδανική εφαρμογή του συστήματος είναι για συστήματα θέρμανσης χαμηλών θερμοκρασιών (ενδοδαπέδια, fancoils), ενώ για θέρμανση με θερμαντικά σώματα αναμένεται μια μείωση της απόδοσης κατά 10%-15%.

Η αρχή λειτουργίας του συστήματος είναι ίδια με αυτή ενός κεντρικού συστήματος ηλιακών για θέρμανση Ζ.Ν.Χ. Η ενέργεια των ηλιακών συλλεκτών μεταφέρεται σε ένα καλά μονωμένο θερμοδοχείο και θερμαίνει αρχικά το νερό της κεντρικής  θέρμανσης και στη συνέχεια το ζεστό νερό χρήσης. Εάν η ηλιακή ενέργεια δεν επαρκεί, τότε τίθεται σε λειτουργία ο λέβητας και συμπληρώνει την απαιτούμενη ενέργεια. Με τη μέθοδο αυτή επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση καυσίμων και η θέρμανση των χώρων και του νερού χρήσης επιτυγχάνεται με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Ένα από τα βασικά στοιχεία ενός σωστού συστήματος ηλιοθερμίας είναι το θερμοδοχείο, το οποίο αποτελεί την "καρδιά" του συστήματος και πρέπει να είναι ειδικά μελετημένο και κατασκευασμένο για τον σκοπό αυτό. Το θερμοδοχείο θα πρέπει να είναι καλά μονωμένο και κυρίως να βοηθά στην διαστρωμάτωση της θερμοκρασίας του νερού στο εσωτερικό του.

Η διαστρωμάτωση του δοχείου έχει ως αποτέλεσμα την μέγιστη απόδοση του συστήματος, τον περιορισμό των θερμικών απωλειών και την μέγιστη συλλογή ενέργειας από τους ηλιακούς συλλέκτες.

 

Δείτε σχετικά άρθρα ...

 

ΗΛΙΑΚΟ ΣΠΙΤΙ

θερμοπομποι - Ηλεκτρικοί λέβητες

Φυλλάδιο ηλιακής θέρμανσης

   

 

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ

 Σχετικές Σελίδες
   

 

 

 

 

 

 

 

 

   

 

Ηλιοθερμικά Συστήματα

 

 

Combi

 

 

KSC 1: Δοχείο αδρανείας Tank in Tank με έναν εναλλάκτη

 

 

SUNLIT-VPLUS

 

ΚΙΤ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

 

  

 

   Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

  CONTACTS  

  

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες και προσφορές:

 

  Τηλ: 210.6438677

  Τηλ: 210.6440891

  Φαξ: 210.6440891

  info@mgavrielatos.gr

  

 

Επισκεφτείτε μας:

  

Μομφερράτου 35, 114-74 Αθήνα, Γκύζη

 

  

 

Ακολουθήστε μας:

  

facebook twitter in instagram pinrest

  

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 

Εισαγωγή στην Ηλιακή Θέρμανση

 

Θερμοδοχεία Ηλιακής Θέρμανσης

 - Θερμοδοχεία Sicc

 - Θερμοδοχεία Sunsystem

 

Ηλιακοί Συλλέκτες

 

Παρελκόμενα συστημάτων

- Ηλιακά ΚΙΤ σύνδεσης Barberi

- Διαφορικός θερμοστάτης Seitron

- Ηλιακό θερμοστατικό κιτ ανάμειξης

- Θερμοστατική βαλβίδα ανάμειξης

- Θερμοστατική βαλβίδα ανάμιξης SR

- Αυτόματο εξαεριστικό SR solar

- Βαλβίδα ασφαλείας SR solar

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

ΜΠΟΙΛΕΡ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΟΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

SICC s.p.a

STYLEBOILER

DELTACALOR

APPLIMO

S.R Rubinetterie

REFLEX

BUDERUS

WILO

REHAU

SIEMENS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

  

 Τ: 210.6438677

 

 Τ: 210.6440891

 

 Φ: 210.6440891

 

 info@mgavrielatos.gr

  

Προτείνετε αυτή τη σελίδα

 

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

  

 

keywords: εναλλακτικη θερμανση, ηλιοθερμικά συστήματα, οικολογικη, θερμανση με ηλιο, ηλιακη θερμανση σπιτιου, ηλιακο σπιτι ,οικονομικη θερμανση

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Α. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ   -   Copyright © 2005: ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ   -  www.applimo.gr  -  www.θερμοπομποι.gr