ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Συχνές ερωτήσεις για την ηλεκτρική θέρμανση

 

  

  ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

  Προϊόντα Applimo

- Γιατί να προτιμήσω προϊόντα Applimo;

  Θερμοπομποί

- Τι να προσέξω πριν αγοράσω ένα θερμοπομπό;

- Πώς να επιλέξω σωστά ένα θερμοπομπό; Τι χώρο θερμαίνει ένας θερμοπομπός;

- Πόσο αποδίδει ένας θερμοπομπός; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ W (Watt) και θερμίδων (kcal/h);

- Γιατί να προτιμήσω θερμοπομπούς Applimo;

  Ηλεκτρικοί λέβητες

- Τι να προσέξω πριν αγοράσω έναν ηλεκτρικό λέβητα;

- Γιατί να προτιμήσω ηλεκτρικό λέβητα Applimo;

Γενικά

- Ποιά είναι η σχέση μεταξύ W (Watt) και θερμίδων (kcal/h);

- Πώς μεταδίδεται η θερμότητα;

 

 

  

Γιατί να προτιμήσω τα προϊόντα Applimo;

 

Τεχνογνωσία και Εμπειρία: Η Applimo εξειδικεύεται τα τελευταία 60 χρόνια αποκλειστικά στη μελέτη, το σχεδιασμό και την κατασκευή καινοτόμων προϊόντων ηλεκτρικής θέρμανσης για οικιακή, εμπορική και βιομηχανική χρήση.

Εγγύηση Ποιότητας: Το εργοστάσιο της Applimo είναι πιστοποιημένο κατά ISO 9001 και ISO 14001.

Εγγύηση Χώρας Κατασκευής: Σε μια εποχή αχαλίνωτης παγκοσμιοποίησης της παραγωγής φθηνών απομιμήσεων και παραπλάνησης των καταναλωτών η Applimo είναι το πρώτο εργοστάσιο προϊόντων ηλεκτρικής θέρμανσης που έχει πιστοποίηση  " ORIGINE FRANCE GARANTIE " από τη Bureau Veritas Certification (BVcert.6020118), ότι όλα τα προϊόντα της μελετώνται, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο στη Γαλλία. Η δέσμευση της Applimo για διατήρηση όλων των σταδίων παραγωγής των προϊόντων της στη Γαλλία αποτελεί εγγύηση ότι η παραγωγή γίνεται σύμφωνα με τους κανόνες της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Μεγαλή γκάμα προϊόντων: Η Applimo διαθέτει τη μεγαλύτερη γκάμα προϊόντων ηλεκτρικής θέρμανσης όπως: θερμοπομπούς, σώματα ακτινοβολίας, σώματα με αδράνεια, σώματα διπλής λειτουργίας, αερόθερμα λουτρού, σώματα υπέρυθρης θέρμανσης για λουτρό, σώματα υπέρυθρης θέρμανσης για επαγγελματικούς χώρους, ηλεκτρικούς λέβητες, βιομηχανικά αερόθερμα, αεροκουρτίνες κ.α.

Ασφάλεια - Ποιότητα - Καινοτομία: H Applimo έχει επενδύσει ιδιαίτερα στον τομέα Έρευνας και Ανάπτυξης. Τα τμήματα " Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D)” είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του ομίλου με άριστα εξοπλισμένα εργαστήρια στην καρδιά της κάθε μονάδας παραγωγής. Όλα τα εργαστήρια είναι πλήρως εξοπλισμένα για τον έλεγχο της ποιότητας, της ασφάλειας και της απόδοσης κάθε συσκευής σε όλες τις συνθήκες λειτουργίας, με την υποβολή της σε ακραίες δοκιμές. Από αυτά τα εργαστήρια  προέκυψαν τα πολυάριθμα διπλώματα ευρεσιτεχνίας των προϊόντων Applimo (π.χ χυτοσιδηρό στοιχείο Fonte Active®, ηλεκτρική αντίσταση Schwartz CV®, ηλεκτρικό στοιχείο ακτινοβολίας Schwartz RN®, κ.α) τα οποία έχουν εξελίξει την ηλεκτρική θέρμανση και σε αυτά οι τεχνικοί της Applimo οραματίζονται τις τεχνολογίες που θα οδηγήσουν στις νέες πατέντες του αύριο.

After sale service: Η Applimo και η εταιρίας μας δίνουν τεραστία σημασία εκτός από την πώληση και στο after sale service. Για το λόγο αυτό η Applimo διαθέτει ανταλλακτικά για όλα τα μέρη των προϊόντων της ακόμα και για μοντέλα παλαιότερων ετών ή και μοντέλα που έχουν αποσυρθεί ή αντικατασταθεί με νέα. Δείτε περισσότερα εδώ …

Οικολογία: Η εταιρία Γαβριελάτος Μ.ΕΠΕ συμμετέχει στην ανακύκλωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ) με ΑΜΠ: 01484.

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 4 του Προεδρικού Διατάγματος 117/2004 οι διακινητές (διανομείς) υποχρεούνται:
α) να διακινούν στην αγορά μόνο τα είδη ΗΗΕ που είναι ενταγμένα σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης

β) να προμηθεύονται τα είδη ΗΗΕ από παραγωγούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Παραγωγών Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

   

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Τι να προσέξω πριν αγοράσω ένα θερμοπομπό;

 

Τι είδους θερμοστάτη έχει;

Τι είδους θερμαντικό στοιχείο έχει;

Έχει αθόρυβη λειτουργία;

Έχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για ασφαλή λειτουργία;

Διαθέτει εγγύηση, ανταλλακτικά και service;

Ποια είναι πραγματικά η χώρα κατασκευής του (made in);

Διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά;

 

1. Θερμοστάτης

 

Οι θερμοπομποί διαθέτουν μηχανικό ή ηλεκτρονικό θερμοστάτη. Ένας μηχανικός θερμοστάτης έχει ακρίβεια +-1oC, ενώ ένας ηλεκτρονικός θερμοστάτης έχει ακρίβεια + - 0,1oC. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συσκευές με ηλεκτρονικό θερμοστάτη να έχουν έως και 20% οικονομικότερη λειτουργία σε σχέση με αυτές με μηχανικό θερμοστάτη. Οι μηχανικοί θερμοστάτες όταν ανοίγουν ή κλείνουν δημιουργούν ένα μικρό θόρυβο, ένα χαρακτηριστικό "κλικ". Οι ηλεκτρονικοί θερμοστάτες είναι εντελώς αθόρυβοι.

 

2. Θερμαντικό στοιχείο - Ηλεκτρική αντίσταση

 

Οι περισσότεροι θερμοπομποί χρησιμοποιούν ως θερμαντικό στοιχείο είτε μια αντίσταση με γυμνό σύρμα (naked wire ή comb element), είτε ένα σιδερένιο θερμαντικό στοιχείο με πτερύγια αλουμινίου (Shielded element).

Οι αντιστάσεις με γυμνό σύρμα προσφέρουν πολύ γρήγορη διάχυση θερμότητας αλλά και πολύ υψηλές θερμοκρασίες στο στοιχείο (500oC) και γι’ αυτό προκαλούν ξήρανση του αέρα, κάψιμο των σωματιδίων της σκόνης, μαύρισμα στις γρίλιες και στους τοίχους. Γενικά οι αντιστάσεις αυτές λόγο υψηλών θερμοκρασιών λειτουργίας, καταπονούνται περισσότερο και έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής.

Τα σιδερένια θερμαντικά στοιχεία (Shielded element) με πτερύγια αλουμίνιου λειτουργούν σε υψηλές θερμοκρασίες, έως και 450οC (άρα ξήρανση του αέρα, κάψιμο των σωματιδίων της σκόνης, μαύρισμα στις γρίλιες και στους τοίχους). Επιπλέον ο σίδηρος και το αλουμίνιο έχουν διαφορετικό συντελεστή διαστολής - συστολής, με αποτέλεσμα τη δημιουργία θορύβων κατά το άναμμα και το κλείσιμο της συσκευής. Τέλος το στρώμα του αέρα που υπάρχει μεταξύ του σιδερένιου στοιχείου και των πτερυγίων δρα ως μονωτικό με αποτέλεσμα την υπερθέρμανση του μεταλλικού στοιχείου και την πρόωρη φθορά του.

Οι θερμοπομποί Applimo (έκτος από το μοντέλο Pareo) είναι εξοπλισμένοι με το θερμαντικό στοιχείο Schwartz CV®. Η ηλεκτρική αντίσταση Schwartz CV® (πατενταρισμένη τεχνολογία της Applimo), είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένη, τόσο το θερμαντικό στοιχείο, όσο και τα πτερύγια διάχυσης, από κράμα αλουμίνιου και γι αυτό προσφέρει:

 • Εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στην έως και 4 φορές γρηγορότερη μεταφορά θερμότητας που επιτυγχάνεται από τα ειδικά σχεδιασμένα πτερύγιά της.

 • Αθόρυβη λειτουργία (μόνο ένα υλικό και επομένως ένας μόνο συντελεστής διαστολής).

 • Χαμηλότερη θερμοκρασία στοιχείου (350οC) και άρα πολύ μικρότερη ξήρανση του αέρα.

 • Μεγαλύτερη αναμενόμενη διάρκεια ζωής και σημαντικά υψηλή ασφάλεια λειτουργίας.

 

3. Αθόρυβη λειτουργία.

 

Πολλοί "οικονομικοί" θερμοπομποί έχουν ιδιαίτερα θορυβώδη λειτουργία. Κυρίως κατά το άναμμα και to σβήσιμο του θερμοπομπού υπάρχει έντονος μεταλλικός ήχος από τις συστολές-διαστολές του θερμαντικού στοιχείου και των καλυμμάτων του θερμοπομπού. Καλό θα ήταν πριν την αγορά να δείτε σε λειτουργία τον θερμοπομπό.

 

4. Έξοδος θερμού αέρα από τη συσκευή.

 

Ο θερμοπομπός θα πρέπει να κάνει σωστή διάχυση του αέρα στο χώρο ώστε να επιτυγχάνεται, κατά το δυνατό, ομοιόμορφη θερμοκρασία στο χώρο. Ένα σημαντικό στοιχείο για τη σωστή διάχυση του θερμού αέρα στο χώρο είναι και ο τρόπος με τον οποίο εξέρχεται ο θερμός αέρας από τη συσκευή. Για παράδειγμα αν η έξοδος του αέρα γίνεται από την κορυφή της συσκευής με κατακόρυφη ροή, τότε όλος θερμός αέρας κατευθύνεται προς το ταβάνι και δεν υπάρχει σωστή διάχυση στο χώρο. Για τη σωστή διάχυση του αέρα θα πρέπει να υπάρχουν κεκλιμένα πτερύγια στην έξοδο ώστε να οδηγούν τον αέρα χαμηλά και προς το εσωτερικό του δωματίου.

 

5. Ασφάλεια κατά τη λειτουργία.

 

Για μέγιστη ασφάλεια οι θερμοπομποί πρέπει να διαθέτουν προστασία από υπερθέρμανση με αυτόματη διακοπή και επανέναρξη της λειτουργίας τους. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ακόμα και κίνδυνος πυρκαγιάς. Αν πχ. πέσει ένα ρούχο και σκεπάσει την έξοδο του αέρα στο θερμοπομπό και ο θερμοπομπός δεν διαθέτει προστασία υπερθέρμανσης.

Οι φορητοί θερμοπομποί πρέπει να διαθέτουν επιπλέον και σύστημα διακοπής λειτουργίας τους σε περίπτωση πτώσης τους στο δάπεδο.

 

6. Εγγύηση, service και ανταλλακτικά.

 

Βεβαιωθείτε ότι για το προϊόν που θα αγοράσετε υπάρχει εγγύηση καλής λειτουργίας και διαθέσιμο service και ανταλλακτικά για πιθανές ζημίες εντός και εκτός εγγύησης.

 

7. Χώρα κατασκευής.

 

Η χώρα κατασκευής πιστοποιεί σε ορισμένο βαθμό και την ποιότητα κατασκευής του προϊόντος. Εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τον καταναλωτή, γιατί πολλοί πωλητές δηλώνουν ως χώρα κατασκευής τη χώρα στην οποία έχει έδρα ή γραφεία η εταιρία και όχι τη χώρα στην οποία γίνεται η κατασκευή. Έτσι ακούμε ή διαβάζουμε πολλές φορές πχ. «Γερμανικής Τεχνολογίας», «Γερμανικής ποιότητας» ή «η εταιρία είναι Γαλλική». Ζητήστε να μάθετε τη χώρα κατασκευής του προϊόντος (made in) και όχι τη χώρα προέλευσης της εταιρίας. Όλοι οι θερμοπομποί οφείλουν να αναγράφουν τη χώρα κατασκευής τους.

 

8. Πιστοποιητικά ποιότητας.

 

Προτιμήστε προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια πιστοποιημένα κατά ISO και που φέρουν τη σήμανση CE.

Στην Ελληνική αγορά, σύμφωνα με το Π.Δ 117/2004, επιτρέπεται μόνο η πώληση προϊόντων που συμμετέχουν στο σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ).

   

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Πώς θα επιλέξω σωστά ένα θερμοπομπό;

 

" - Τι χώρο θερμαίνει ο θερμοπομπός;"

Αυτή είναι η πιο συχνή λάθος ερώτηση που διατυπώνεται καθημερινά.

 

Όπως και με οποιαδήποτε άλλη συσκευή θέρμανσης, έτσι και με τους θερμοπομπούς, δεν ορίζει ο θερμοπομπός τα τετραγωνικά του χώρου που θα καλύψει, αλλά οι απώλειες του χώρου καθορίζουν την ισχύ του θερμοπομπού που θα χρειαστεί. Γι΄ αυτό για να επιλέξουμε σωστά την ισχύ του θερμοπομπού θα πρέπει πάντα να προηγηθεί μελέτη των απωλειών του χώρου από μηχανικό.

 

Είναι λάθος να ορίζουμε ότι ένας θερμοπομπός πχ. 1.500W θερμαίνει 15m2, για τον πολύ απλό λόγο ότι ένας χώρος 15m2 δεν έχει πάντα τις ίδιες απώλειες. Οι απώλειες ενός χώρου εξαρτώνται από το συνολικό εμβαδό των εξωτερικών επιφανειών του χώρου (τοίχους, δάπεδα, οροφές, ανοίγματα κλπ), από τον προσανατολισμό του χώρου, από την εξωτερική θερμοκρασία, από τη γεωγραφική τοποθεσία κ.α.

 

Παρατηρείται πολύ συχνά το σφάλμα να υπολογίζεται η ισχύς ενός θερμοπομπού με βάση το εμβαδόν (m2) του χώρου. Το λάθος αυτό γίνεται συνήθως, γιατί δυστυχώς, οι περισσότεροι θερμοπομποί, αν και είναι συσκευές θέρμανσης, δεν διακινούνται από εξειδικευμένα καταστήματα θέρμανσης, αλλά από καταστήματα ηλεκτρικών ειδών. Έτσι αφού λείπει η εξειδικευμένη γνώση υπολογισμού απωλειών, επιστρατεύονται υπερ-απλουστευμένοι υπολογισμοί με πολύ συχνό αποτέλεσμα τη εσφαλμένη επιλογή ισχύος και άρα την υπερ-διαστασιολόγιση ή υπο-διαστασιολόγιση των συσκευών.

 

Εάν υποδιαστασιολογίσουμε ένα χώρο και αντί πχ για 2.000W τοποθετήσουμε ένα θερμοπομπό 1.000W, τότε ο θερμοπομπός θα λειτουργεί ασταμάτητα (προσπαθώντας να φτάσει μια θερμοκρασία που δεν μπορεί) με αποτέλεσμα χώρος να μην θερμανθεί ποτέ ικανοποιητικά και να καταναλώνεται μεγάλο ποσό ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς το ανάλογο αποτέλεσμα.

 

Θα δώσουμε ένα παραδείγματα για το πόσο λάθος μπορεί να είναι ο υπολογισμός της ισχύος ενός θερμοπομπού, μόνο βάσει των τετραγωνικών του χώρου.

 

Ας υποθέσουμε ένα χώρο με εμβαδόν 15m2 με ύψος 3m σε περιοχή με εξωτερική θερμοκρασία είναι 0οC  .

 • Αν ο χώρος αυτός περιβάλλεται πλήρως από άλλους θερμαινόμενους χώρους (πχ. αν ο χώρος αυτός είναι το χωλ ενός διαμερίσματος σε μεσαίο όροφο), τότε ο χώρος αυτός έχει μηδενικές απώλειες.

 • Αν ο χώρος αυτός δεν είναι σε μεσαίο όροφο, αλλά στον τελευταίο όροφο μιας πολυκατοικίας, τότε έχει απώλειες μόνο από την οροφή.  Αν η οροφή δεν έχει μόνωση τότε οι απώλειες είναι περίπου 630W. Αν η οροφή είναι καλά μονωμένη οι απώλειες είναι περίπου 260W.

 • Αν ο χώρος αυτός είναι αμόνωτος και έχει επιπλέον και έναν εξωτερικό τοίχο 5m με μια μπαλκονόπορτα, τότε οι απώλειες είναι περίπου 1.300W. Αν ο ίδιος χώρος είναι μονωμένος (τοίχος και οροφή), τότε οι απώλειες είναι περίπου 660W.

 • Αν ο ίδιος χώρος των 15m δεν ήταν σε διαμέρισμα αλλά ήταν δωμάτιο μονοκατοικίας με 2 εξωτερικούς τοίχους 3m και 5m, τότε θα είχε απώλειες από τους 2 τοίχους, το δάπεδο και την οροφή. Αν ήταν όλα αμόνωτα τότε οι απώλειες θα ήταν περίπου 2.200W. Αν ήταν όλα πολύ καλά μονωμένα, τότε οι απώλειες θα ήταν περίπου 900W.

 • Στο παράδειγμα θα μπορούσαμε να δώσουμε και πολλές άλλες παραλλαγές. πχ η εξωτερική θερμοκρασία να είναι -5οC ή +5οC, το ύψος του ταβανιού να είναι 3,4m κλπ.

Από το παραπάνω παράδειγμα γίνεται απόλυτα φανερό ότι ο υπολογισμός με βάση μόνο το εμβαδό είναι παντελώς λανθασμένος αφού για τα ίδια τετραγωνικά προέκυψαν απώλειες 0W, 260W, 630W, 900W, 1.300W έως και 2.200W ανάλογα με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του χώρου.

 

Πρέπει λοιπόν πάντα να προηγείται μελέτη απωλειών του χώρου. Οι απώλειες του χώρου είναι αυτές που θα καθορίσουν τον αριθμό και την ισχύ των θερμοπομπών που θα χρειαστούν.

 

Δείτε επίσης: Πόσο αποδίδει ένας θερμοπομπός; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ W (Watt) και θερμίδων (kcal/h);

 

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Γιατί να προτιμήσω θερμοπομπούς Applimo;

 

 • Γιατί όλοι οι θερμοπομποί Applimo κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο στη Γαλλία σε εργοστάσια που εξειδικεύονται στην ηλεκτρική θέρμανση τα τελευταία 60 χρόνια. Είναι οι μόνοι θερμοπομποί που διαθέτουν πιστοποιητικό για τη χώρα κατασκευής τους (πιστοποίηση  " ORIGINE FRANCE GARANTIE "  BVcert.6020118), ώστε να είστε σίγουροι για την αγορά σας.

 • Γιατί όλα τα προϊόντα Applimo περνούν από έλεγχο ποιότητας, ασφάλειας και απόδοσης σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια.

 • Γιατί διαθέτουν το μοναδικής τεχνολογίας θερμαντικό στοιχείο Schwartz CV®. Όλοι οι θερμοπομποί Applimo (έκτος από το μοντέλο Pareo) είναι εξοπλισμένοι με το θερμαντικό στοιχείο Schwartz CV®. Το θερμαντικό στοιχείο Schwartz CV® (πατενταρισμένη τεχνολογία της Applimo), είναι εξολοκλήρου κατασκευασμένο (τόσο το θερμαντικό στοιχείο, όσο και τα πτερύγια διάχυσης) από κράμα αλουμίνιου και γι αυτό προσφέρει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές αντιστάσεις με γυμνό σύρμα ή τα σιδερένια στοιχεία με πτερύγια αλουμινίου (Shielded elements) που χρησιμοποιούν οι κοινοι θερμοπομποί. Το θερμαντικό στοιχείο Schwartz CV® σε σχέση με τα παραπάνω προϊόντα προσφέρει: Εξοικονόμηση ενέργειας χάρη στην έως και 4 φορές γρηγορότερη μεταφορά θερμότητας που επιτυγχάνεται από τα ειδικά σχεδιασμένα πτερύγιά του. Αθόρυβη λειτουργία (μόνο ένα υλικό και επομένως ένας μόνο συντελεστής διαστολής). Πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία στοιχείου) και άρα πολύ μικρότερη ξήρανση του αέρα. Μεγαλύτερη αναμενόμενη διάρκεια ζωής και σημαντικά υψηλή ασφάλεια λειτουργίας.

 • Για το μοντέρνο και εργονομικό σχεδιασμό τους. Οι θερμοπομποί Applimo έχουν ιδιαίτερα καλαίσθητη και μοντέρνα εμφάνιση ώστε να ταιριάζουν σε κάθε χώρο του σπιτιού. Εκτός από την εμφάνιση έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση κατά το σχεδιασμό στη βέλτιστη και οικονομική απόδοση. Το μήκος, το πάχος, το σχήμα και ο τρόπος εξόδου του αέρα από το θερμοπομπό έχουν μελετηθεί ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη διάχυση του αέρα και κατά το δυνατό, ομοιόμορφη θερμοκρασία στο χώρο.

 • Γιατί έχουν απόλυτα ασφαλή λειτουργία. Όλοι οι θερμοπομποί Applimo διαθέτουν προστασία από υπερθέρμανση με αυτόματη διακοπή και επανέναρξη της λειτουργίας τους. Οι φορητοί θερμοπομποί Pareo διαθέτουν επιπλέον σύστημα διακοπής λειτουργίας τους σε περίπτωση πτώσης τους στο δάπεδο.

 • Γιατί διαθέτουν όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά: ISO και CE. Στην Ελληνική αγορά, σύμφωνα με το Π.Δ 117/2004, επιτρέπεται μόνο η πώληση προϊόντων που συμμετέχουν στο σύστημα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ). Η εταιρεία μας συμμετέχει στην ανακύκλωση των αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΗΗΕ). ΑΜΠ: 01484.  Οι διακινητές (διανομείς) σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 4 του Προεδρικού Διατάγματος 117/2004 υποχρεούνται: α) να διακινούν στην αγορά μόνο τα είδη ΗΗΕ που είναι ενταγμένα σε εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης β) να προμηθεύονται τα είδη ΗΗΕ από παραγωγούς που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Παραγωγών Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

 • Για το after sale service: Η Applimo και η εταιρίας μας δίνουν τεραστία σημασία εκτός από την πώληση και στο after sale service. Για το λόγο αυτό η Applimo διαθέτει ανταλλακτικά για όλα τα μέρη των προϊόντων της ακόμα και για μοντέλα παλαιότερων ετών ή και μοντέλα που έχουν αποσυρθεί ή αντικατασταθεί με νέα. Για ανταλλακτικά δείτε περισσότερα εδώ …

  

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Τι να προσέξω πριν αγοράσω έναν ηλεκτρικό λέβητα;

 

- Τι πίνακα έλεγχου έχει (μηχανικό ή ηλεκτρονικό);

 

- Από τι είναι κατασκευασμένο το σώμα του λέβητα (χυτοσίδηρο, χάλυβα ή χαλκό);

 

- Τι είδους θερμαντικό στοιχείο έχει;

 

- Πόσα στάδια λειτουργίας έχει;

 

- Έχει όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα για ασφαλή λειτουργία;

 

- Διαθέτει δυνατότητα αντιστάθμισης βάσει εξωτερικής θερμοκρασίας;

 

- Διαθέτει εγγύηση, ανταλλακτικά και service;

 

- Ποια είναι πραγματικά η χώρα κατασκευής του (made in);

 

- Διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά;

 

1. Έλεγχος λειτουργίας.

 

Οι ηλεκτρικοί λέβητες έχουν μηχανικό ή ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργίας. Ο ηλεκτρονικός πίνακας ελέγχει ηλεκτρονικά τη λειτουργία του λέβητα και τη ρύθμιση της θερμοκρασίας, μειώνοντας το θόρυβο, τις φθορές και τη σπατάλη ενέργειας που προκαλούνται από τις απότομες διακυμάνσεις φορτίου σε λέβητες με μηχανικό πίνακα.

 

2. Σώμα λέβητα.

 

Το σώμα (ή εναλλάκτης) ενός ηλεκτρικού λέβητα μπορεί να είναι κατασκευασμένο από χυτοσίδηρο, χάλυβα ή χαλκό. Όπως στους λέβητες πετρελαίου, έτσι και στους ηλεκτρικούς λέβητες, ο χυτοσίδηρος είναι το ιδανικό υλικό για την κατασκευή λεβήτων και συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το χάλυβα ή τον χαλκό. Τα πλεονεκτήματα του χυτοσίδηρου είναι :

 • Μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση και άρα μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.

 • Μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα.

 • Ανθεκτικότερος στη στατική πίεση και στις θερμικές καταπονήσεις.

 • Δυνατότητα λειτουργίας και σε χαμηλές θερμοκρασίες (20-80 oC).

 • Απαιτεί μεγαλύτερο χρόνο για την απόψυξη του νερού.

 • Λιγότερες θερμικές απώλειες.

 

3. Θερμαντικό στοιχείο.

 

Οι ηλεκτρικοί λέβητες μπορεί να διαθέτουν χάλκινες, σιδερένιες ή ανοξείδωτες ηλεκτρικές αντιστάσεις.

 

4. Στάδια λειτουργίας.

 

Ένας ηλεκτρικός λέβητας μπορεί να ενεργοποιείται σε ένα ή και περισσότερα στάδια. Δηλαδή να λειτουργεί κατευθείαν σε πλήρη ισχύ ή να ενεργοποιεί ανά κάποιο χρόνο λειτουργίας και από ένα στάδιο λειτουργίας, έως τη μέγιστη ισχύ του. Γενικά όσο περισσότερα στάδια λειτουργίας έχει ένας λέβητας τόσο οικονομικότερη είναι τελικά και η λειτουργία του. Επίσης σε λέβητες με περισσότερα του ενός στάδια λειτουργίας υπάρχει συνήθως και η δυνατότητα μεταβολής της μέγιστης ισχύος του λέβητα ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στο μέγεθος της εγκατάστασης.

 

5. Ασφάλεια κατά τη λειτουργία.

 

Για την ασφαλή του λειτουργία ένας ηλεκτρικός λέβητας θα πρέπει να διαθέτει κατ΄ ελάχιστο ένα δοχείο διαστολής, μια βαλβίδα ασφαλείας και ένα θερμοστάτη ασφαλείας για περίπτωση υπερθέρμανσης του λέβητα.

 

6. Αντιστάθμιση βάσει εξωτερικής θερμοκρασίας

 

Με την αντιστάθμιση και το αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας ο λέβητας προσαρμόζεται άμεσα στις εξωτερικές συνθήκες, αυξάνοντας την θερμοκρασία του νερού τις κρύες ημέρες και μειώνοντάς την τις πιο ζεστές. Χάρη στη δυνατότητα αυτή καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια και συγχρόνως διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σπιτιού επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία.

 

7. Εγγύηση, service και ανταλλακτικά

 

Βεβαιωθείτε ότι για το προϊόν που θα αγοράσετε υπάρχει εγγύηση καλής λειτουργίας και διαθέσιμο service και ανταλλακτικά για πιθανές ζημίες εντός και εκτός εγγύησης.

 

8. Χώρα κατασκευής

 

Η χώρα κατασκευής πιστοποιεί σε ορισμένο βαθμό και την ποιότητα κατασκευής του προϊόντος. Εδώ χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή από τον καταναλωτή, γιατί πολλοί πωλητές δηλώνουν ως χώρα κατασκευής τη χώρα στην οποία έχει έδρα ή γραφεία η εταιρία και όχι τη χώρα στην οποία γίνεται η κατασκευή. Έτσι ακούμε ή διαβάζουμε πολλές φορές πχ. «Γερμανικής Τεχνολογίας», «Γερμανικής ποιότητας» ή «η εταιρία είναι Γαλλική». Ζητήστε να μάθετε τη χώρα κατασκευής του προϊόντος (made in) και όχι τη χώρα προέλευσης της εταιρίας. Όλα τα προϊόντα οφείλουν να αναγράφουν τη χώρα κατασκευής τους.

 

9. Πιστοποιητικά ποιότητας

 

Προτιμήστε προϊόντα που κατασκευάζονται σε εργοστάσια πιστοποιημένα κατά ISO και που φέρουν τη σήμανση CE.

 

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Γιατί να προτιμήσω ηλεκτρικό λέβητα Applimo

 

 • Γιατί κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο στη Γαλλία σε εργοστάσια που εξειδικεύονται στην ηλεκτρική θέρμανση τα τελευταία 60 χρόνια και διαθέτουν πιστοποιητικό για τη χώρα κατασκευής τους (πιστοποίηση  " ORIGINE FRANCE GARANTIE " BVcert.6020118), ώστε να είστε σίγουροι για την αγορά σας.

 • Γιατί o ηλεκτρικός λέβητας Applimo MA+ και ΜΤ+ είναι ο μοναδικός ηλεκτρικός λέβητας που συνδυάζει χυτοσιδηρό εναλλάκτη, ανοξείδωτες ηλεκτρικές αντιστάσεις, ηλεκτρονικό έλεγχο λειτουργίας και ηλεκτρονικό κυκλοφορητή.

 • Γιατί όλα τα υδραυλικά εξαρτήματα είναι απευθείας τοποθετημένα πάνω στο χυτοσιδηρό σώμα του εναλλάκτη. Ο ευφυής αυτός σχεδιασμός προσφέρει μέγιστη ασφάλεια από διαρροές (αφού υπάρχουν οι ελάχιστες δυνατές σωληνώσεις) και εύκολη πρόσβαση σε όλα τα εξαρτήματα από το μπροστινό μέρος του λέβητα.

 • Γιατί όλα τα ηλεκτρικά μέρη του λέβητα βρίσκονται σε ξεχωριστό κουτί, απομονωμένα από τα υδραυλικά του μέρη, για μεγαλύτερη ασφάλεια.

 • Γιατί είναι ο μοναδικός λέβητας με χυτοσιδηρό εναλλάκτη και ανοξείδωτες ηλεκτρικές αντιστάσεις, χαρακτηριστικά που του εξασφαλίζουν μακροχρόνια λειτουργία χωρίς προβλήματα και με ελάχιστη συντήρηση. Ο χυτοσίδηρος είναι το ιδανικό υλικό για την κατασκευή λεβήτων και συγκεντρώνει τα περισσότερα πλεονεκτήματα σε σχέση με το χάλυβα ή τον χαλκό: Μεγαλύτερη αντοχή στην διάβρωση και αρά μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Μεγαλύτερη θερμοχωρητικότητα. Είναι ανθεκτικότερος στη στατική πίεση και τις θερμικές καταπονήσεις. Έχει δυνατότητα λειτουργίας και σε χαμηλές θερμοκρασίες (20-80oC). Έχει μικρότερες θερμικές απώλειες.

 • Γιατί ενεργοποιεί σταδιακά τις αντιστάσεις του έως τη μέγιστη ισχύ του για ομαλή έναρξη και οικονομικότερη λειτουργία.

 • Γιατί υπάρχει η δυνατότητα μεταβολής της μέγιστης ισχύος του λέβητα, ακόμα και μετά την εγκατάστασή του, ώστε να προσαρμόζεται καλύτερα στις θερμικές ανάγκες της κάθε οικίας.

 • Γιατί ο ενσωματωμένος ηλεκτρονικός πίνακας (εκτός από το μοντέλο C) ελέγχει ηλεκτρονικά τη λειτουργία του λέβητα μειώνοντας το θόρυβο, τις φθορές και τη σπατάλη ενέργειας που προκαλούνται από τις απότομες διακυμάνσεις φορτίου.

 • Γιατί έχει λειτουργία αντιστάθμισης βάσει εξωτερικής θερμοκρασίας (εκτός από το μοντέλο C). Με την αντιστάθμιση και το αισθητήριο εξωτερικής θερμοκρασίας ο λέβητας προσαρμόζεται άμεσα στις εξωτερικές συνθήκες, αυξάνοντας την θερμοκρασία του νερού τις κρύες ημέρες και μειώνοντάς την τις πιο ζεστές. Χάρη στη δυνατότητα αυτή καταναλώνει την ελάχιστη δυνατή ενέργεια και συγχρόνως διατηρεί σταθερή την θερμοκρασία του σπιτιού επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή οικονομία.

 • Γιατί υποστηρίζεται από εγγύηση, service και ανταλλακτικά. Υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά σε πολύ οικονομικές τιμές, για όλα τα μέρη του λέβητα, ώστε να μην χρειαστεί ποτέ να τον αντικαταστήσετε.

 • Γιατί διαθέτει όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά: ISO και CE.

 

Επιστροφή στην αρχή

 

 

 

Πόσο αποδίδει ένας θερμοπομπός ή ένας ηλεκτρικός λέβητας;

Ποιά είναι η σχέση μεταξύ W (Watt) και θερμίδων (kcal/h);

 

  

Τα W (Watt) και οι χιλιοθερμίδες (kcal/h) είναι και τα δύο μονάδες μέτρησης της ισχύος.

Μεταξύ τους ισχύουν οι σχέσεις:   1 kcal/h = 1.163 W   ή   1 W  = 0,86 kcal/h.

Ένας θερμοπομπός ή ένας ηλεκτρικός λέβητας έχουν απόδοση σχεδόν 99,9%. Δηλαδή η ενέργεια που καταναλώνουν στην μονάδα του χρόνου είναι σχεδόν ίση με την ενέργεια που αποδίδουν.

 

Άρα:

 • Ένας θερμοπομπός 1.000W αποδίδει 859 kcal/h

 • Ένας θερμοπομπός 1.500W αποδίδει 1.288 kcal/h

 • Ένας θερμοπομπός 2.000W αποδίδει 1.718 kcal/h

 

Αντίστοιχα:

 • Ένας ηλεκτρικός λέβητας 6.000W αποδίδει 5.155 kcal/h

 • Ένας ηλεκτρικός λέβητας 12.000W αποδίδει 10.310 kcal/h

 • Ένας ηλεκτρικός λέβητας 16.000W αποδίδει 15.465 kcal/h

 • Ένας ηλεκτρικός λέβητας 24.000W αποδίδει 20.620 kcal/h  κλπ

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΚΑΜΙΑ ηλεκτρική συσκευή θέρμανσης (θερμάστρα, θερμοπομπός, αερόθερμο, σώματα ακτινοβολίας, πάνελ υπέρυθρης θέρμανσης, ηλεκτρικοί λέβητες, "λέβητες ιόντων" κλπ) δεν έχει βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο από 99,9%.

Για όλες ανεξαιρέτως τις συσκευές ισχύει η σχέση:  1 kcal/h = 1.163 W   ή   1 W  = 0,86 kcal/h.

Συνεπώς οι τιμές που δώσαμε παραπάνω είναι η μέγιστες αποδόσεις που μπορεί να έχει μια συσκευή ηλεκτρικής θέρμανσης και με βάση αυτές πρέπει να υπολογίζεται η συσκευή που θα χρησιμοποιηθεί ανάλογα με τις θερμικές απώλειες του χώρου.

 

Επιστροφή στην αρχή

 

  

 Μετάδοση θερμότητας

 

 

Η μετάδοση θερμότητας από ένα σώμα ή σύστημα μεγαλύτερης θερμοκρασίας προς ένα άλλο μικρότερης θερμοκρασίας πραγματοποιείται με τρεις δυνατούς μηχανισμούς:

 • Με αγωγή (conduction): πραγματοποιείται μεταξύ δύο σωμάτων διαφορετικής θερμοκρασίας που βρίσκονται σε επαφή.

 • Με μεταφορά ή συναγωγή (convection): Μεταφορά θερμότητας πραγματοποιείται ανάμεσα σε ένα στερεό και ένα ρευστό και ειδικότερα όταν ένα ρευστό κινείται πάνω σε μια επιφάνεια του στερεού. Με τον μηχανισμό αυτό μπορούν να μεταφερθούν μεγάλες ποσότητες θερμότητας σε μικρό χρονικό διάστημα. Όταν το ρευστό βρίσκεται σε ηρεμία υπάρχει ελεύθερη μεταφορά και η κίνηση του είναι αποτέλεσμα των ανωστικών δυνάμεων που δημιουργούνται λόγω διαφοράς πυκνότητας η οποία οφείλεται στην αύξηση της θερμοκρασίας του. Όταν το ρευστό έχει κάποια ταχύτητα υπάρχει εξαναγκασμένη μεταφορά και ο ρυθμός μετάδοσης της θερμότητας είναι μεγαλύτερος από ότι στην ελεύθερη μεταφορά.

 • Με ακτινοβολία (radiation): Θερμική ακτινοβολία ονομάζεται η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από την επιφάνεια ενός σώματος λόγω της θερμοκρασίας του. Η θερμική ακτινοβολία μεταδίδεται στο χώρο με ηλεκτρομαγνητικά κύματα, απορροφάται από τα διάφορα σώματα και τα θερμαίνει. Δεν προϋποθέτει την ύπαρξη του μέσου και είναι εντελώς ανεξάρτητη από την θερμοκρασία του μέσου από το οποίο περνά. Γι’ αυτό ο άνθρωπος μπορεί να νιώθει τη θερμότητα αυτή χωρίς να έχει αυξηθεί η θερμοκρασία του χώρου γύρω του. Η ισχύς της ακτινοβολούμενης ενέργειας ενός σώματος εξαρτάται κυρίως από:

      - Τη θερμοκρασία: Όσο υψηλότερη η θερμοκρασία του, τόσο μεγαλύτερη και η ισχύς της ακτινοβολούμενης ενέργειας.

      - Το εμβαδόν: Όσο μεγαλύτερη η επιφάνεια του σώματος, τόσο μεγαλύτερη και η ισχύς της ακτινοβολούμενης ενέργειας.

      - Την υφή: Οι τραχιές επιφάνειες εκπέμπουν θερμότητα με ακτινοβολία εντονότερα από τις λείες.

      - Το χρώμα: Οι σκουρόχρωμες επιφάνειες εκπέμπουν θερμότητα με ακτινοβολία εντονότερα από τις ανοιχτόχρωμες.

 

Στην πραγματικότητα στις εφαρμογές θέρμανσης η μετάδοση θερμότητας πραγματοποιείται σχεδόν πάντα με περισσότερους από έναν μηχανισμούς ή και με τους τρεις μηχανισμούς συγχρόνως.

 

Οι μονάδες θερμότητας έχουν μεταξύ τους τις ακόλουθες σχέσεις:  1 kcal = 4186,8 joules = 3.968 btu = 1.163 W

 

Επιστροφή στην αρχή

 

 

  

Μονάδες μέτρησης

ΙΣΧΥΣ

1 kcal/h = 4186,8 joules = 3.968 btu = 1.163 W

1 W  = 0,86 kcal/h 

1 W  = 1 joule/sec

1 hp = 0,73 kW

 

   

Επιστροφή στην αρχή

 

 

   Θα χαρούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

 

  CONTACTS  

  

Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για πληροφορίες και προσφορές:

 

  Τηλ: 210.6438677

  Τηλ: 210.6440891

  Φαξ: 210.6440891

  info@mgavrielatos.gr

  

 

Επισκεφτείτε μας:

  

Μομφερράτου 35, 114-74 Αθήνα, Γκύζη

 

  

 

Ακολουθήστε μας:

  

facebook twitter in instagram pinrest

  

 

ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

 

- Ηλεκτρικοί Λέβητες Applimo

- Θερμοπομποί Applimo

- Βάσεις στήριξης θερμοπομπών

- Σώματα ακτινοβολίας Applimo

- Σώματα με Αδράνεια Applimo

- Αερόθερμα Λουτρού Applimo

- Υπέρυθρη Θέρμανση Applimo

- Βιομηχανικά αερόθερμα Applimo

- Ανταλλακτικά και Service Applimo

- Θερμοσυσσωρευτές Dimplex

- Ηλεκτρικά Σώματα Λουτρού Deltacalor

- Συχνές ερωτήσεις

 

ΗΛΙΑΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΔΑΠΕΔΟΥ

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

ΜΠΟΙΛΕΡ ΛΕΒΗΤΟΣΤΑΣΙΟΥ

ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΔΟΧΕΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

ΖΕΣΤΟ ΚΑΙ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ

ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ


ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

 

SICC s.p.a

STYLEBOILER

DELTACALOR

APPLIMO

S.R Rubinetterie

REFLEX

BUDERUS

WILO

REHAU

SIEMENS

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

  

 Τ: 210.6438677

 

 Τ: 210.6440891

 

 Φ: 210.6440891

 

 info@mgavrielatos.gr

  

Προτείνετε αυτή τη σελίδα

 

 

 

 

Βρείτε μας στο Facebook

  

 

keywords: πανελ θερμανσης με ακτινοβολια, σωματα ακτινοβολιας, ηλεκτρικα, θερμανση χωρις πετρελαιο, οικονομική θερμανση, ηλεκτρικη θερμανση

Σχεδιασμός & Ανάπτυξη: Α. ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ   -   Copyright © 2005: ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ   -  www.applimo.gr  -  www.heatingart.gr